Légy makulátlan: Hogyan szabadulj meg az aknét okozó baktériumtól?

2021.
02. 12.
Légy makulátlan: Hogyan szabadulj meg az aknét okozó baktériumtól?
A fontos események előtt sokszor megjelenik egy-két bosszantó pattanás, amelyeket képtelenség eltüntetni. Az akne nem más, mint a bőr sajátos állapota, amely úgy tűnhet, hogy ugyanolyan könnyen lehet gyógyítani, mint a náthát. Azonban úgy tűnik, hogy ez a nagy piros, fájdalmas pattanás, éppen azon a napon üti fel a fejét, amikor a legjobb formádat szeretnéd megmutatni. Ne aggódj, nem vagy egyedül: kutatások kimutatták, hogy a 12-24 éves nők és férfiak 85%-a élete során legalább egyszer küzd az akne valamely formájával.
A bőrödben zajló zűrzavar valójában már hetekkel korábban elkezdődik, mielőtt láthatóvá válik az akne. Az egész egy eltömődött pórussal kezdődik, amikor az elhalt hámsejtek olajjal keverednek és csapdába ejtik a benne lévő baktériumokat. A stressz fokozott hormonaktivitást vált ki, amely következtében túlságosan megnövekszik az olajtermelés.
A baktériumok az eltömődött pórusokban alakulnak ki és a bőrben lévő olajból táplálkoznak. Miután a baktériumok elkezdenek táplálkozni az olajon, szaporodni kezdenek, amelyek aztán a kellemetlen duzzanatot és bőrpírt okozzák, amelyet a pattanás kezdeténél látunk. Majd a baktériumok továbbra is az olajból táplálkoznak, kialakul a gyulladásos szennyeződés, amelyet a vörös- és fehérvérsejtek támadásként észlelnek. Ezek a sejtek le akarják győzni a fertőzést, így még több bőrpírt és duzzanatot okoznak. Így keletkezik a pattanás!
Tehát jöjjön a legfontosabb kérdés: Hogyan lehet megszabadulni az aknétól?
Megtudtuk, hogy a baktériumok és az elhalt hámsejtek okozzák ezeket a rémálmokat, de nem kell aggódnod, van megoldás. A csúcstechnológiás kékfény terápia és a szakszerűen elvégzett bőrápolás kombinálása végleg elűzheti a pattanásokat.
Hogyan működik a kékfény terápia?
Az FDA által jóváhagyott Positively Clear akne kezelő készülék nagy energiájú fényforrást használ az enyhe vagy közepes gyulladásos akne kezelésére, a pórusok mélyébe juttatja a kékfényt, hogy elpusztítsa a baktériumokat. Még az érzékeny bőrűek is használhatják! Naponta csak körülbelül öt perc szükséges a hibátlan, pattanásmentes bőr létrehozásához és fenntartásához.
Hogyan kell elvégezni a kezeléseket?
Első lépésként meg kell tisztítani az arcbőröd a szennyeződésektől és a sminkmaradványoktól. Készítsd elő a bőröd a kékfény terápiára, ehhez a jól bevált arctisztítódat használd. Pár perc alatt Positively Clear akne kezelő készülékkel gyengéden simítsd végig a kezelni kívánt területeket, végezd el a kezelést. Majd a kezelést követően ajánlott egy bőrnyugtató hidratáló krémet használni, amely megnyugtatja és hűsíti az irritált pattanásokat.
 
A kékfény technológia a leghatékonyabb mód az akne kezelésre, amely az aknét „gyökeresen” megszünteti, ellentétben a többi krémmel és eljárással, mivel a kékfény terápia az aknét kiváltó baktériumokat célozza meg és pusztítja el.
 
Krista McAulay írása alapján
x bezár
Bezár