Mi a különbség a lézeres szőrtelenítés és az IPL között?

2022.
02. 25.
Mi a különbség a lézeres szőrtelenítés és az IPL között?
Manapság a lézeres szőrtelenítő készülékek piacán az otthoni lézeres szőrtelenítő eszközök hirdetéseit látjuk, pedig a legtöbb meghirdetett készülék nem is lézeres! A Facebookon, a YouTube-on, a TikTokon és az Instagramon óriási mennyiségben láthatunk „lézeres” szőrtelenítő készülékeket. A legtöbb ilyen eszköz az IPL technológiát használja – ami az Intense Pulsed Light rövidítése.
A Tria az egyetlen FDA által jóváhagyott otthoni szőrtelenítő lézer a piacon, és ugyanazt a dióda lézertechnológiát használja, mint a bőrgyógyászok és a lézeres szőrtelenítő klinikák. De hogyan lehet összehasonlítani a Tria lézereit az IPL-ekkel, és miben hatékonyabb a lézer a tartós szőrtelenítésben? Merüljünk el mélyebben a technológiában!
 
Mi az a lézeres szőrtelenítés?
Mind az IPL, mind a lézeres szőrtelenítési módszerek fényt használnak a szőrtüszők felmelegítésére annak érdekében, hogy megakadályozzák az újranövekedést, a technológia az alkalmazott fényforrás miatt eltérő. A lézer esetében fókuszált fényimpulzus célozza meg a szőr pigmentjét, és az ebből a fényből származó energia hővé alakul át, ami aztán blokkolja a bőr alatti szőrtüszőt. Ez a folyamat segít megállítani a jövőbeni szőrnövekedést, azonban ez nem történik meg egyik napról a másikra.
Mivel a test minden szőrszála más-más növekedési fázisban van, a szőr növekedésének az anagén szőrnövekedési fázisban kell lennie a tartós szőrtelenítéshez. Ez az oka annak, hogy az otthoni lézerezésnek 3-8 vagy több alkalom kell ahhoz, hogy 2-6 hónap alatt látható eredmény legyen, ha kéthetente egyszer kezel a Tria lézereivel. A következetesség és a türelem a kulcsa a hosszú távú eredmények elérésének. Ha kihagy egy kezelést az Ön által megcélzott területeken, akkor tovább kell várnia, hogy láthassa a kívánt eredményeket.
 
Kinek jó a lézeres szőrtelenítés?
A lézeres szőrtelenítés nem alkalmas minden bőrtónushoz vagy szőrszínhez. Mivel a bőrszín és a szőrszín között kontrasztnak kell lennie, a lézer a sápadttól a világosbarnáig terjedő bőrtónusok esetén működik a legjobban, valamint a világosbarnától a feketéig terjedő szőrszínnel. A lézer nem működik ősz, szőke vagy vörös testszőrzeten. Még akkor is, ha mesterséges barnulást végez, például barnítókrémet vagy szoláriumot használ, meg kell várnia, amíg a barnulás halványul, mielőtt használja a lézert. A Tria lézere nem villant, ha a bőr és a szőr színe nem megfelelő–ez egy biztonsági funkció, amely megóvja a bőrt a sérülésektől.
Egy másik tényező, amit figyelembe kell venni, amikor a lézeres szőrtelenítésről dönt, nem más, mint a hormonok. A leggyakoribb ok, amiért a nőknek vastag arcszőrzetük nő, a PCOS nevű hormonális rendellenességnek köszönhető. A lézer segít szabályozni a szőrnövekedést, de nem távolítja el azt véglegesen.
 
Mi az IPL szőrtelenítés?
Az IPL technológia, amely különbözik a lézertechnológiától, széles spektrumú fényt használ, több hullámhosszal célozza meg a szőr pigmentjét. Az energia nem olyan fókuszált, mint a lézer esetében, ahogy az a fenti ábrán is látható, ami miatt az energia sokkal gyengébb, mint a Tria dióda lézerei. Ez azt jelenti, hogy több kezelésre van szüksége a látható eredményért.

Ha megnézzük ezt a diagramot, amely összehasonlítja a Tria szőrtelenítő lézereit az otthoni IPL eszközökkel, láthatjuk, hogy a Tria 20 Joules-t (egységnyi energia) használ és háromszor több energiát ad le, mint a vezető IPL szőrtelenítő készülékek.
Most, hogy foglalkoztunk az IPL technológia és a lézer részleteivel, beszéljünk a gép testéről és arról, hogy miért könnyebben használható a Tria, mint egy IPL készülék.
A Tria lézerei vezeték nélküliek, nem úgy, mint az IPL-eszközök, ezért használhatja bárhol, ahol szeretné!
A Tria lézereinek használata közben nem kell védőszemüveget viselnie, mint az IPL-eszközök esetében.
 
x bezár
Bezár