FDA minősítés mit jelent a kozmetikai készülékek esetében

2023.
11. 21.
FDA minősítés mit jelent a kozmetikai készülékek esetében
 Szeretnénk edukációs jelleggel beszélni egy minősítésről. Van egy olyan jel, ami mindannyiunk által már valahol látott, de jelentése még kevésbé ismert, ez az FDA. Pedig a kozmetikai eszközök világában nagy jelentőséggel bír, a minőségi gépek kiválasztásában jelentős szerepe van.
 
Mi is ez?
 
Az FDA, avagy az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (Food and Drug Administration) az Egyesült Államokban a közegészségügyi védelemért felelős szervezet. Ők azok, akik engedélyezik a gyógyszerek, élelmiszerek, orvosi eszközök és kozmetikai készülékek piacra dobását.
 
Az FDA-nak fontos szerepe van a kozmetikai készülékek értékelésében is. Bár a kozmetikai termékek nem szorulnak előzetes engedélyezésre, az FDA szabályozza azokat a termékeket, melyek "gyógyszernek" minősülnek - vagyis valamilyen betegség kezelésére vagy megelőzésére használhatók.
 
Mit kell tudni róla?
 
Ez a hatóság felelős a közegészség védelméért azáltal, hogy többek között a gyógyszerek és a kozmetikai eszközök, kozmetikai szerek biztonságát, hatékonyságát ellenőrzik szigorú feltételek között. Teszik ezt első körben a polcokra kerülés előtt, majd a továbbiakban sem „vesztik szem elől”, rendszeresen ad-hoc tesztek, vizsgálatok alá helyezik az általuk ellenőrzött termékeket.
 
Miért fontos ez neked?
 
Ha kozmetikai készülék FDA által engedélyezett, ez a fogyasztó számára biztonságot jelent. Ez azt jelenti, hogy a készülék, és annak összetevői, megfelelnek az FDA szigorú szabályainak, és biztonságosan használhatóak.
 
Ezért, ha olyan kozmetikai készüléket választasz, amelyet az FDA jóváhagyott, nyugodtabban aludhatsz, tudván, hogy a termék nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek károsíthatják az egészségedet vagy nem felelnek meg a szabványoknak.
 
De hogy jön képbe a Tria Beauty és a köponti oldlaunk a Kozmetika Otthon?
 
Rengetegszer hangsúlyozzuk, hogy nekünk vásárlóink egészsége és biztonsága a top prioritásunk. Csak olyan termékeket forgalmazunk, amelyeket otthon a saját családtagjainknak is szívesen ajánlunk, illetve mi is használunk. Éppen ezért küldetésünk, hogy virtuális polcainkon minél több szigorúan bevizsgált, FDA minősítéssel rendelkező termékek legyenek megtalálhatók, ezzel komoly minőségi garanciát vállalva vásárlóink és saját magunk irányába.
 
Szeretnénk mindenkit arra bíztatni, hogy a szépsége, egészsége érdekében minden egyes terméken, termékleírásban keresse az „FDA" logót vagy az "FDA approved” jeligét, így 100%-ban bevizsgált, kiváló minőségű terméket tudhat majd magáénak.
x bezár
Bezár