Mi az FDA?

2017.
03. 05.
Mi az FDA?
 FDA-Mi ez? Mit kell tudni róla?
 
Az FDA (Food and Drug Administration) által bevizsgált és jóváhagyott termékek:
Az FDA nem más, mint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer engedélyeztetési Hivatal. Az Egyesült Államokban az FDA engedélye nélkül egyetlen élelmiszer és egészségügyi termék sem kerülhet forgalomba. A cégünk által forgalmazott termékek mindegyikére vonatkozik.
A története a 20. század elejére nyúlik vissza, a Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hivatal 1906-ban kezdte meg a működését, amikor megalkották a Tiszta Élelmiszer és Kábítószer törvényt, ami az azt megelőző 2,5 évtizedben mintegy 100 törvénytervezet csúcspontjaként öltött végre testet, mégpedig annak érdekében, hogy megfékezze és leállítsa a régóta fennálló, súlyos visszaéléseket a fogyasztói termékek piacán. A törvény megtiltotta a hibás, rossz minőségű, romlott, hamisított élelmiszerek és gyógyszerek, márkák államok közti kereskedelmét.
1938-ban Franklin Delano Roosevelt egy, az élelmiszerekről szóló törvényben rögzítette szabályozói hatáskörét. Azóta ez a szerv a legrangosabb, világhírű ellenőrző hatóság.
Milyen területek fed le?
Az élelmiszerek, élelmiszer kiegészítők, az emberi és állatgyógyászati szerek, oltóanyagok és más emberi fogyasztásra/ felhasználásra szánt biológiai termékek, orvostechnikai eszközök, kozmetikumok, étrend-kiegészítők bio-gyógyszerészeti és a vérkészítmények ellenőrzése, valamint dohánytermékek biztonsági, egészségügyi, megfelelő címkézettségi (Saját nyelvünkön olvasható legyen a leírása) vagy produktivítási ellenőrzése és szabályozása.
Az Egyesült Államokban az FDA jóvánhagyása nélkül egy élelmiszer illetve egészségügyi termék sem kerülhet forgalomba, sőt a legtöbb termékeket még a polcokra kerülés után is megfigyelnek,esetenként nyomon követnek. Ma a világ legszigorúbb minősítési rendszerével a Food and Drug Administration rendelkezik. Az FDA tanúsítvány megszerzése egy termék számára hatalmas presztízskérdést jelent, illetve biztonságot minden felhasználója számára.
Az Önök egészsége érdekében figyeljenek oda arra, hogy mit vásárolnak!
x bezár
Bezár