Mi is az az akne

AKNE

A Komplikált Négy-lépéses Eljárás

A COMPLICATED 4-STEP PROCESS

Az akne sokkal összetettebb, mint egy kellemetlen mitesszer. Az akne a bőr összetett állapota, amely a bőr felszíne alatt keletkezik, és már hetekkel előbb kialakul, mint ahogy azt szabad szemmel látjuk.

Annak ellenére, hogy a 12-24 éves emberek 85%-a tapasztalja az akne valamelyik formáját, ha ez éppen velünk történik, akkor a világ legmagányosabb (vagy akár legtaszítóbb) emberének érezhetjük magunkat.

Először is, hogyan alakul ki az akne? 4 féle folyamat játszódik le. Eltömődött pórusokkal kezdődik és óriási piros dudorokban, fehér vagy normál mitesszerekben végződik, amely a bőr felszínén tör ki.

 • LÁSSUK CSAK MITŐL LESZNEK EZEK A KELLEMETLEN, GYULLADT PATTANÁSOK

 • ELSŐ: ELTÖMŐDÖTT PÓRUS

  A mitesszerek az eltömődött pórusokkal kezdődnek. A bőr hámsejtjei folyamatosan cserélődnek, 30 nap alatt a régi hámsejtek lehámlanak, az újak pedig felfrissítik a bőrt. De, abban az esetben, ha valaki hajlamos a pattanásokra, akkor az elhalt hámsejtek keverednek a zsírral, amelyek eltömítik a pórusokat, és így a baktérium bejut a bőrbe.

 • MÁSODIK: AZ OLAJRÉTEG

  A dolgok akkor fordulnak rosszra, ha a zsír túltermelődik. Hogyan? A hormonok stimulálják a mirigyeket a bőrben, hogy zsírt termeljenek. De a pubertáskor és a stressz az egész folyamatot felborítja a megnövekedett hormon aktivitással, ami miatt a mirigyek még több zsírt termelnek.

 • HARMADIK: BAKTÉRIUM A KÖZÉPPONTBAN

  Az aknét Propionibacterium (P. akne) nevű baktérium okozza, ami mindenkinek jelen van a bőrében.
  Az eltömődött pórusban a baktérium elszaporodik és olyan immunválaszt okoz, ami pirosságot, gyulladást, gennytermelést és végül aknét eredményez.

 • NEGYEDIK: GYULLADÁS MEGJELENÉSE

  Az akne dráma tetőfoka, amikor a baktérium felemészti a zsírt, a gyulladt szennyeződés kiszivárog a póruson. Ilyenkor a testünk érzékeli az idegen keveréket és védekező módra vált. Vörös és fehér vérsejtek áramolnak a fertőzésben, amelyek pirosságot és duzzadást okoznak. A végeredmény pedig a lüktető, piros dudor, amelyet sokan csak úgy ismerünk, hogy pattanás.

Szerencsére, amíg az akne kialakulásának megértése bonyolult, a kezelése igazán egyszerű. A megoldás? A Positively Clear akne kezelő készülék!

#POSITIVELYCLEAR

A pattanásazonosító kisszótárunk segítségével megfejthetjük, hogy mi folyik és megállapíthatjuk a saját problémánkat, majd elkezdhetjük a pattanások megsemmisítését.

 • EGY KIS SEGÍTSÉG:
  KÉT FŐ TÍPUSA VAN AZ AKNÉNAK

Nem gyulladt, enyhétől közepesig:
fehér mitesszer és mitesszer

Gyulladt, közepestől súlyosig:
pattanás, fekély, góc, ciszta

A fő különbség a kettő között az, hogy a nem gyulladt akne nem piros és nem is fájdalmas, mert nincs még fertőzés a szervezetünkben. A gyulladt akne piros, duzzadt és nem múlik el, amely azt eredményezi, hogy ajánlott egy szakemberrel konzultálni.

PATTANÁSAZONOSÍTÓ KISSZÓTÁR

Különböző típusú akne különböző típusú kezelést is igényel.
Nézzünk körül, hogy mi a helyzet a saját bőrproblémánkkal!

Ez a mitesszer a
bőr felszíne alatt van.
Ez a mitesszer a
bőr felszínére kijut és
fekete középpontja van.
A rózsaszín vagy
piros dudor érintésre
érzékeny lehet.
Fájdalmas, gyulladt,
piros dudor, középpontjában fehér
vagy sárga genny van.
Nagy, fájdalmas és/vagy
szilárd pattanás a bőr mélyén.
Fájdalmas, gennyes pattanás
a bőr mélyén, amely akár
hegeket is okozhat.

Nem kell aknéval élnünk. Amint kiderül, hogy mivel kell megküzdenünk, már akcióba is léphetünk, és rövid időn belül tiszta és egészséges bőrünk lehet.

#POSITIVELYCLEAR

#KÉKFÉNY

3 egyszerű lépés. 1 hatékony megoldás, amely valóban működik.

Positively Clear vásárlása

x bezár
Bezár